15 Nisan 2025 17:35

Mülakat mağduru öğretmenler MEB önünde: Bir öğretmen gözaltına alındı

Mülakatlarda komisyonlara göre değişen puanlamalar nedeniyle atanamayan öğretmenler kabine toplantısı öncesinde MEB önünde buluştu. Kitleye polis saldırdı, bir öğretmen gözaltına alındı.

Mülakat mağduru öğretmenler MEB önünde: Bir öğretmen gözaltına alındı

Ankara — Mülakatlarda komisyonlara göre değişen puanlamalar nedeniyle atanamayan öğretmenler kabine toplantısı öncesinde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde buluştu. Mülakat Mağduru Öğretmenler Platformu, adaletsiz puanlamalara tepki gösterdi. Polis, öğretmenlere saldırdı.

‘Neden mağduriyetimizi görmezden geldiniz?​’

Bakanlık önünde açıklama yapan öğretmenler Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e seslenerek şöyle konuştu: “Mahkeme tutanaklarıyla elde ettiğimiz verilerde İzmir’in puan ortalamasının 4.5, İstanbul’un 1.8, Bursa’nın 1.3 olarak hesaplanmıştır. İzmir’de mülakata giren 459 kişiden yalnızca 5 kişi elenirken, Bursa’da mülakata giren 377 kişiden 98’i elenmiştir. Sn. Bakan, ‘Hak yendiyse gereğini yaparım’ açıklamasında bulunmuştu. Peki öyleyse makamında mağduriyetin belgelerini sunmaya çalıştığımızda neden bizi görmezden geldiniz? Sunduğumuz belgelere karşılık neden ‘Haklı olsanız da ben bir şey yapamam’ cevabını verdiniz? Kamuoyuna başka, bize başka konuşmanızdaki maksat nedir? Soruyoruz Sn. Bakan; kamuoyuna yaptığınız açıklamalarınız mı gerçektir yoksa bizzat bize ifade ettiğiniz bu açıklamalarınız mı? Sn. Bakan, şayet kamuoyuna yaptığı

nız açıklamalarda samimiyseniz, tüm bu iddialarımızı ispatlayacak belge ve tutanaklarımız yanımızdadır. Hodri meydan diyoruz.”
Basın açıklamasının ardından Bakanlık önünde oturma eylemine geçmek isteyen öğretmenlere polis engel oldu. Bakanlık önünden ayrılmayan öğretmenler abluka altına alındı.

Öğretmenlere müdahale eden polis bir öğretmeni araca doğru itti, düşen polis yaralandı. Eylemde bir öğretmen gözaltına alındı. Öğretmenler Sendikası üye ve yöneticileri de eyleme destek veriyor.(Evrensel)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Sermaye diktası

Sermaye diktası

İşçi başına 608 bin lira aylık kâr elde eden TÜPRAŞ, dayattığı sefalet sözleşmesine direnen işçilerin eylemlerini ‘tutanakla işten atma’ tehdidini kullanarak şimdilik bastırdı. Kimi zaman ‘demokrasi nutukları’ atan büyük sermayenin, harekete geçen işçiyi önce polisle sonra fişleyerek tehdit etmesi, ülkedeki ‘otoriterleşme’nin esasen kimin işine yaradığını ve sermaye diktasının vardığı boyutu gösteriyor.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
İmamoğlu'nun X hesabına erişim engeli getirildi.

Evrensel'i Takip Et